Yorkshirepudding

Yorkshirepudding med kantareller

8–10  portioner

Steg 1:
6 ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk salt
1 msk tryffelolja
3 msk maizena
1 krm nyriven muskotnöt

Steg 2:
1 hg gula kantareller
½ dl strimlad salladslök
½ dl hackad persilja
2 msk brynt smör

Steg 1
1. Sätt på ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och maizenamjöl samt blanda i resterande ingredienser och häll upp i muffinsformar.
3. Baka av i 10–12 minuter i mitten på ugnen, tiden bör anpassas till storleken på formarna.

Steg 2
1. Grovhacka kantarellerna och stek på medelhög värme i en torr stekpanna.
2. När svampen har vattnat ur så tillsätt det brynta smöret lite i taget, tillsätt salladslöken och persiljan.
3. Lägg upp puddingen på ett fat och strö över den pannstekta svampen.

Se den korta filmen nedan när KC Wallberg lagar Yorkshirepudding på Gubbhyllan, Skansen, julen 2016:

Fler recept:

Hyvlad betasallad

Pressad kycklingterrin

Yorkshirepudding med kantareller

KC Wallbergs sill i nio smaker