kurser

KURSER & PROVNINGAR

Mitt Matrikes serie av kurser och provningar är anpassade för dig som är matglad amatör och vill lära dig mer om mat och matlagning. De är sammansatta av den välmeriterade kocken KC Wallberg. Han har lång erfarenhet av att hålla utbildningar på alla nivåer, från nybörjare till professionella kockar.

Provningar

Mitt Matrike håller regelbundet provningar av dryck och mat. Se kalendariet för datum och teman för öppna kurser. Hör av dig till oss om du vill boka en kurs för ditt sällskap.

Kurser

Vem har inte drömt om att lyckas i köket och inhösta vännernas beundrande? Visst vore det kul att höra deras belåtna suckar efter en underbar och oförglömlig måltid? Ett steg på vägen för att förverkliga den drömmen är att delta i någon av Mitt Matrikes matlagningskurser.

Under professionell ledning och gemytliga former åstadkommer och avnjuter vi en måltid. Det blir en kväll fylld av skapande, glädje och härliga smaker. Oavsett vilken nivå dina matlagningskunskaper håller så kan vi erbjuda lärorika kvällar. 

För företag är det utmärkt sätt att bygga eller stärka ert team, eller en annorlunda och minnesvärd representation för kunder och leverantörer. Hör av dig till oss så kan vi föreslå ett upplägg som passar just ditt företag och dina behov.

Som privatperson kan du delta i någon av de öppna kurser vi håller under året, eller boka ett eget kurstillfälle (minst 6 personer). Vi tar emot mellan 8 och 25 personer åt gången, beroende på kurs. Det går utmärkt att komma själv på våra öppna kurser. Eller varför inte se det som en möjlighet att tillbringa lite tid med gamla vänner?

Grill- och korvkurs

Våra Grill- och korvkurser för allmänheten har varit mycket uppskattade och oftast helt fulltecknade. Följ oss via Facebook genom att gilla vår Mitt Matrike-sida så får du reda på när nya kursdatum planeras. Eller hör av dig om du vill boka en specialkurs (minst 6 personer).

Här kan du se en kort film från en tidigare korvkurs. Filmen är från KC Wallbergs restaurang Gubbhyllan på Skansen, men upplägget är snarlikt korvkurserna som hålls på Mitt Matrike.

Mitt Matrikes Grill- och korvkurs är både lärorik och ett roligt sätt att umgås. Under hand­ledning av KC Wallberg leds du steg för steg genom korvtillverkningen. Med dig hem får du massor av tips och kunskap för att sedan kunna göra din egen korv.

Det vi tillverkar under kursen för­delas jämt mellan deltagarna. I priset på 875 kr per person ingår en enklare lunch och 10 procent rabatt på hela sortimentet i butiken Mitt Matrike under kursdagen.

Lär dig grilla med Big Green Egg

Mitt Matrike är återförsäljare för Big Green Egg, en exceptionellt mångsidig grill som även gör ett fantastiskt jobb som ugn och rök. Under ledning av KC Wallberg håller vi regelbundet grillskolor som är gratis för alla som köpt valfri modell av Big Green Egg genom Mitt Matrike. Du kan även delta i kursen utan att ha köpt en grill, då kostar det 850 kr per person. Väljer du senare att köpa en Big Green Egg så ger vi hela kursavgiften i rabatt vid ditt köp! Läs mer om grillskolan här och om Big Green Egg här.