Den ultimata matlagningsupplevelsen!

Den ultimata matlagningsupplevelsen!

Big Green Egg för kulinarisk perfektion

Big Green Egg är en exceptionellt mångsidig grill som även gör ett fantastiskt jobb som ugn och rök. Möjligheten att snabbt och exakt justera temperaturen vid både hög och låg värme har gjort den till en favorit bland kockar. Därför är det inte konstigt att du hittar Big Green Egg hos många av Sveriges främsta restauranger.

Big Green Egg är designad i USA och är känd för att i över trettio år ha bidragit till fantastiska kulinariska resultat för såväl nybörjare som experter. Den är tillverkad av högkvalitativ keramik som ursprungligen utvecklades för NASA och tål att upphettas minst 10.000 gånger. Big Green Egg är lättanvänd och enkel att komma igång med, samtidigt som den erbjuder en mångsidighet, flexibilitet och exakthet som får de mest kräsna kulinariska perfektionisterna att applådera.

GRILL | Skapa perfekta biffar, fläskkotletter eller hamburgare. Tillagning på hög temperatur – »steak house«-grillning – är snabbt och enkelt, även vid 400ºC! Två spjäll ger dig full kontroll och du kan kvickt sänka värmen för annan grillad mat. Du måste prova att grilla fisk och skaldjur, som blir enastående saftiga med en smakrika skorpa.

UGN | Med »convEGGtor« kan du använda den indirekta  tillagningsmetoden och grädda bröd, pizza och pajer bättre med Big Green Egg än i köksugnen. Du kommer aldrig vilja laga mat inomhus igen! Big Green Egg håller värme och fukt så att råvarorna inte blir torra. Fågel, lamm, nötkött och grönsaker blir naturligt godare eftersom safter och smaker stannar kvar.

RÖK | Big Green Eggs isolerande keramik gör att du kan kontrollera temperaturen mycket exakt även vid låg värme. Du kan justera temperaturen mellan 93°C och 177°C. Det ger ett fantastiskt resultat för kalkon, skinka, lamm, kyckling, revben eller någon annan av dina favoritråvaror som du vill låta få en aromatisk röksmak. Vill du bromsa och tillaga på svag värme i sexton till arton timmar – inga problem!